Frequently Asked Questions

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je een vraag hebt. Over onszelf, of over de GMAT cursus. Daarom hebben we de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

FAQs over de online cursus

Onze online GMAT cursus is voor iedereen die zich wil voorbereiden alle onderdelen van de GMAT. Onze cursisten varieëren van (pre-)Master studenten tot young professionals die een MBA willen doen.

De cursus is in het Engels, want de GMAT is zelf ook in het Engels. Het is belangrijk dat je alle Engelse concepten goed beheerst.

De cursus bestaat uit 500 videolessen over alle onderdelen van de GMAT, meer dan 5500 oefenvragen, tips & tricks en GMAT oefentesten.

Je hebt geen dure GMAT boeken nodig, voor de online GMAT cursus. Voor de face-to-face GMAT cursus heb je wel boeken nodig. De meest effectieve leermethode voor de GMAT bestaat uit een combinatie van lessen (online of persoonlijk), veel oefening van oude GMAT vragen en het nalezen van de theorie/strategie die je in de lessen hebt geleerd. Dat kun je allemaal met onze online GMAT cursus.

De cursus bevat 500 videolessen over alle onderdelen van de GMAT

Er zitten meer dan 5500 GMAT vragen met uitwerkingen in de cursus. Je kunt deze per onderwerp of concept selecteren en alleen de vragen maken die relevant zijn voor jouw niveau.

Vanaf het moment dat je de inloggegevens ontvangt, heb je 6 maanden toegang. Links bovenin het scherm onder 'My Account' kan je zien tot welke datum je toegang hebt.

FAQs over de GMAT

De GMAT is een universitaire toelatingstest voor Master- en MBA- opleidingen. De GMAT is een computertest van 3.5 uur en bestaat uit 4 onderdelen. Je scores op de Quantitative en Verbal Section bepalen je uiteindelijke GMAT-score van 200-800. Zie deze pagina van onze zusterorganisatie Mindful GMAT voor een gedetailleerde omschrijving van de 4 onderdelen van de GMAT.

In Nederland kun je de GMAT in Amsterdam of Utrecht doen. Vanuit Maastricht is Düsseldorf de dichtstbijzijnde stad waar je de GMAT kunt maken. Je meldt je aan voor de GMAT op www.mba.com. We adviseren je minimaal 4 weken van tevoren je GMAT te boeken, aangezien plekken snel kunnen opvullen in drukke periodes.

Je GMAT score is 5 jaar geldig. Sommige universiteiten vereisen echter dat je de GMAT niet langer dan 2 jaar voor je aanmelding hebt gemaakt. Check dit goed bij de universiteit waar jij je wilt aanmelden.

Je ontvang je officieuze GMAT score gelijk op de testdag. Binnen 20 dagen na je GMAT wordt deze score officieel. Bij de meeste universiteiten kun je je met je officieuze score al aanmelden. Belangrijk als je je aanmeldt bij de Universiteit Maastricht: De Universiteit Maastricht (UM) neemt alleen officiële GMAT scores in overweging. Zorg dus dat je je GMAT uiterlijk twee weken voor je aanmeldingsdeadline maakt.

Ja. Je kunt de GMAT meerdere keren maken, maar er moeten tenminste 16 kalenderdagen tussen twee pogingen zitten. Universiteiten kijken alleen naar je hoogste score: zij begrijpen dat de GMAT zeer pittig is en dat je twee keer nodig kunt hebben om je target score te behalen.

FAQs over inschrijvingen

Nee, wij verzorgen cursussen maar zijn geen onafhankelijk test centrum waar de GMAT afgenomen wordt. Voor inschrijven voor de GMAT test, zie mba.com.

Je kan alsnog betalen door het geld naar ons over te schrijven. Het bankrekeningnummer is: NL65INGB0006584956 t.a.v. Mindful GMAT.

De meeste studenten zijn ca. 4-8 weken met hun GMAT voorbereiding. Jouw persoonlijke voorbereidingstijd hangt af van je wiskunde-achtergrond, de GMAT score die je wilt behalen, en de snelheid waarmee je de stof oppikt. We adviseren je om ruim voor je aanmeldingsdeadline te beginnen met de cursus.

Overige vragen

Ja, we zijn gecertificeerd als onderwijsinstituut in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Een ISO auditor heeft onze organisatie ge-audit. Daarbij is gekeken naar de inhoud van de cursus, de kwalificaties van onze cursusontwikkelaars en de interne procedures, zoals ons evaluatieproces en de manier waarop we nieuw materiaal ontwikkelen. Na zowel persoonlijke als schriftelijke auditrondes hebben we het CRKBO kwaliteitskeurmerk gekregen en zijn wij vrijgesteld van BTW (onderwijsvrijstelling BTW). Je kunt het CRKBO register hier inzien (zoek op: GMAT Holland).